Trykkbølgebehandling

16.01.2023

Trykkbølgebehandling er en tidseffektiv, vitenskapelig dokumentert og smertefri behandling for blant annet betennelsestilstander som ; Plantar Fascitt, "musearm", "tennisalbue" og andre betennelser og belastningsskader i muskel- og skjelettsystemet. Mobilitetsklinikken benytter ofte trykkbølgebehandling for disse problemstillingene.


En frisk kropp har evnen til å restituere og sette i gang reparasjonsprosesser ved mindre skader og belastninger i bevegelsesapparatet vårt. Ved kroniske betennelser tenderer disse prosessene til å stoppe opp og kroppen mister evnen sin til å bygge opp nytt og friskt muskelvev. Dette kan føre til langvarige smertetilstander. Trykkbølger utløser en fysiologisk prosess hvor de simulerer mikroskader i muskelvevet slik at kroppen kan igangsette en naturlig tilhelingsprosess hvor vevet bygges opp på en optimal måte.


Vanligvis vil man ved kroniske betennelsestilstander og skader i muskelvev ha behov for en behandlingsserie på 3-6 ganger. Dette kan imidlertid variere noe avhengig av hvor lenge tilstanden har vart før man kommer til behandling. Det bør normalt gå mellom 3-6 dager mellom hver behandling. Intensiteten på trykkbølgene tilpasses den enkelte pasient, men det er normalt at man kjenner noe smerte under behandlingen - dette må til for å oppnå et optimalt resultat, dette vil imidlertid gå over kort tid etter behandling. Mange føler smertelette og bedre funksjon etter 1-2 ganger med trykkbølgebehandling. En behandling tar ca 15-30 minutter.